Varig ned i vekt med C Bariatri

Varig ned i vekt med C Bariatri

C Bariatri har utviklet et helhetlig tretrinnsprogram til varig vektnedgang.

Les mer
Image

Trinn for trinn

Vår trinnvise tilnærming er utviklet for at du skal få en reell mulighet til å klare å gå ned i vekt uten å måtte ta skrittet fullt ut til inngrep med Endosleeve.
0. Analyse

I vårt første møte gjennomgår vi din vekthistorikk, ditt spisemønster og dine spesifikke utfordringer. I tillegg gjennomfører vi en rekke tester (blodprøver). Sammen med deg kan vi utarbeide det programmet som vil passe for akkurat din situasjon.

1. Diett med ernæringsfaglig oppfølging

Vårt program starter på trinn 1 med konvensjonell diett og personlig oppfølging av ernæringsfysiologer.

2. Diett med Saxenda appetittregulering

Vi vet at en del ikke klarer å gå ned i vekt med diett og oppfølging alene. Ved behov for et virkemiddel som reduserer appetitt, vil vi på trinn 2 supplere programmet med Saxenda, et appetittregulerende medikament.

Magekirurgi
3. Endosleeve - reduksjon av magesekk

Inngrep er et virkemiddel som ingen ønsker hvis det er mulig å unngå. For de som likevel trenger et sterkere virkemiddel for å lykkes med varig vektnedgang, ønsker vi å tilby et trygt inngrep som ikke representerer risiko for alvorlige konsekvenser for livet etter inngrepet. Og som i tillegg er reversibelt.

Først i Norge med Endosleeve

C Bariatri er den første klinikken i Norge som nå kan tilby Endosleeve. Forenklet sagt er Endosleeve et reversibelt slankeinngrep som ikke etterlater synlige arr.

Et trygt, reversibelt inngrep som ikke etterlater arr

Endosleave innebærer at vi syr inn magesekken fra innsiden, slik at du blir mett av mindre mat. At vi syr inn og ikke fjerner noe medfører langt færre komplikasjoner enn ved f.eks. Gastric Bypass, som er en stor operasjon med risiko for til dels alvorlige konsekvenser.

Tickmark
Trygt inngrep
Tickmark
Ingen arr
Tickmark
Reversibelt

Lær mer om Endosleeve

Image

Endosleeve sammenlignet med Gastric Bypass

Endosleeve er et trygt, reversibelt inngrep

Endosleeve er ikke en operasjon, men et langt enklere inngrep som kan reverseres dersom du skulle ønske dette senere. Du får ingen arr og du reiser hjem samme dag.

Vil du gå ned like mye, like raskt med Endosleeve?

Du kan ikke forvente like stor og rask vektnedgang som med Gastric Bypass, men over tid vil du oppleve effekten av at du blir raskere mett og trenger mindre mat for å føle deg tilfreds. Metthetsfølelse er viktig for alle med høy BMI.

I tillegg til hva slags mat du spiser, vil mengden mat alltid ha mye å si for vektnedgang. I kombinasjon med et kosthold som passer for din person, ditt spisemønster og dine spesifikke utfordringer, kan Endosleave hjelpe deg til en ny, varig vekt.

45-50% går opp i vekt etter Gastric Bypass

Undersøkelser viser dessverre at 45-50% går opp igjen i vekt, og at så mange som 30% lever med kroniske smerter resten av livet etter en Gastric Bypass-operasjon.

Gastric Bypass innebærer varige endringer med varige konsekvenser

Gastric Bypass gir risiko for en rekke negative konsekvenser for hvordan du spiser og lever resten av livet fordi operasjonen innebærer varige endringer i fordøyelsessystemet. Både fettrik og sukkerholdig kost kan eksempelvis bli problematisk etter en slik operasjon, og pasienten trenger oppfølging av helsepersonell resten av livet.

Undersøkelser viser at så mange som 30 % lever med kroniske smerter resten av livet etter en Gastric Bypass-operasjon.

Kriterier for å bli vurdert for Endosleeve

Du må ha sykelig overvekt og være over 20 år for å bli vurdert for dette inngrepet hos oss.

Mange henvender seg til oss med et ønske om operasjon. Det er forståelig for de som har prøvd gang på gang med mange, ulike dietter, uten resultat. Mange opplever til og med at de går ytterligere opp i vekt etter diettforsøk. Motivasjonen forsvinner, det er lett å gi opp og tenke operasjon neste.

Endosleeve kan være løsningen dersom vi ikke lykkes med å hjelpe deg gjennom vektnedgang med et individuelt tilpasset program. Oppfølging av ernæringsfysiolog og fysioterapeut er en del av programmet.

Søk om deltakelse

Image

Ditt team

Vårt spesialistteam som følger deg gjennom prosessen består av erfarne ernæringsfysiologer, fysioterapetuer, leger og kirurger.
  • Ansatt 1 profile image
  • Ansatt 1 profile image
  • Ansatt 1 profile image
Icon